Zapri


Poc Cortex Flow

€207,00
Redna cena:230.00 €
-10%
Artikel na zalogi
  • L/XL


 


 

Poc je Švedsko podjetje, katero si je zadalo visoka merila pri izdelavi zaščitne opreme in je odločno storiti maksimalno vse, kar lahko za zmanjševanje posledic pri nesrečah extremnih športnikov.V ta namen so združili kompetentne ljudi  z različnih področij, kot so inženirji, strokovnjaki za materjale, grafični oblikovalci in kar je najpomembneje nevrologi.  

 

POC Cortex Flow čelado sestavljajo, na zunanji strani školjka iz steklenih vlaken, na notranji pa obloga iz multi-impact EPP pene. Posebnost Multi-impact EPP pene je v tem, da se po udarcu ne deformira trajno, ampak se povrne v originalno stanje, zaradi česar čelada ohrani isto stopnjo varnosti tudi po mnogih udarcih. Tega pri čeladah drugih proizvajalcev, ki uporabljajo navadno EPS peno ni mogoče zagotoviti, saj se EPS trajno deformira. Zunanja školjka iz steklenih vlaken poskrbi za zaščito pred najmočnejšimi udarci, notranja multi-impact EPP pena v kombinaciji z dodatno školjko iz PC (polikarbonat) pa poskrbi za enakomerno rasporeditev in absorbcijo sile udarca pri počasnejših trkih. Skupaj nam nudita optimalno zaščito naše glave.

Je zelo zračna
in zelo dobro odvaja vlago, pri čemer ji pomaga velik zračnik na ustnem predelu in osem ventilacijskih kanalov, ki so razporejeni čez celotno čelado in vam nudijo optimalno udobje in odvajanje vročine tudi v najbolj vročih poletnih devih.

Za razliko od ostalih čelad ima Cortex Flow čelada dve dodatni luknji-zračnika pri ušesnem predelu, ki vam omogočata dober sluh kljub temu, da gre za Full Face čelado. Notranja obloga pa vsebuje tudi protimikrobno-antibakterijsko zaščito Polygiene, ki preprečuje nastanek neprijetnega vonja.

Čelada Cortex Flow ustreza EN 1078 in CPSC 12.03 varnostnim standardom.

Preverjena teža 1020g za velikost M/L.

V primeru resno močnega trka, čelado na notranji in zunanji strani dobro preverite in se prepričajte, da nima nobenih razpok ali katerih drugih poškodb.

 TABELA VELIKOSTI

V primeru resno močnega trka, čelado na notranji in zunanji strani dobro preverite in se prepričajte, da nima nobenih razpok ali katerih drugih poškodb.