Zapri


Poc VPD 2.0 DH Elbow

€110.00
Artikla trenutno ni na zalogi

 

POC Joint VPD DH Elbow ščitniki so nadomestili model "POC VPD 2.0 Elbow", in mislimo, da je izboljšava predhodnega modela bila dobra poteza pri Poc-u. Glavna razlika med starimi " VPD 2.0 Elbow" in novimi "DH Elbow" je trda plastična kapica na predelu komolca, ki nam nudi še večjo zaščito ob morebitnem trku v trše ovire, kot so kamni in korenine.

Pod trdo kapico na predelu komolca se nahaja novejša različica Poc-ove VPD 2.0 mase, ki je v predelu nad komolcem podaljšan, kar pripomore k temu, da bodo ščitniki vedno ostali na svojem mestu. Značilnosti VPD pene so, da se ob telesni temperaturi omehča in s tem omogoči maksimalen oprijem komolca ter vam nudi neverjetno udobje in svobodo gibanja, ki ga pri drugih ščitnikih ne boste našli. Kljub vsemu temu pa se ob trku VPD pena utrdi (močnejši je udarec, bol se pena utrdi) in vam tako ob neverjetni udobnosti hkrati nudi tudi optimalno absorbcijo udarcev in temu primerno večjo zaščito vašega komolca. Sama oblika je popolnoma prilagojena anatomiji človeškega komolca, kar dodatno  poskrbi, da bodo ščitniki vedno ostali na svojem mestu. Ščitniki so tako udobni in zračni, da jih lahko neprestano nosite tudi na celodnevnih turah, hkrati pa nudijo dovolj zaščite, da so primerni za DH, 4X, AllMountain, Dirt in BMX.

Vsi Poc-ovi ščitniki presegajo 1. in 2. stopnjo evropskega standarda za zaščito EN 1621. Značilnost Poc-ovih ščitnikov je ta, da se ob udarcu sila bolje razporedi po površini ščitnika in tako zmanjša  možnost resnih poškodb ob padcu za razliko od ostalih ščitnikov pri katerih je krivulja absorbcije udarca statična. To pomeni, da je sila udarca usmerjena v eno točko na samem ščitniku, kar posledično poveča možnost poškodbe.

TABELA VELIKOSTI