Zapri


Poc Joint VPD Elbow

€80.00
Artikla trenutno ni na zalogi

 


 

Poc je Švedsko podjetje, katero si je zadalo visoka merila pri izdelavi zaščitne opreme in je odločno storiti maksimalno vse, kar lahko za zmanjševanje posledic pri nesrečah extremnih športnikov.V ta namen so združili kompetentne ljudi  z različnih področij, kot so inženirji, strokovnjaki za materjale, grafični oblikovalci in kar je najpomembneje nevrologi.

Joint VPD Elbow je vrhunski ščitnik za komolce narejen iz Visco Elastične Polipropilenske Mase (VPD), ki je oblečen v trpežno aramidno tkanino. VPD pena se ob telesni temperaturi omehča in s tem omogoči maksimalen oprijem komolca ter vam nudi neverjetno udobje, ki ga pri drugih ščitnikih za komolce ne boste našli. Med vožnjo pa boste celo pozabili, da jih nosite. Kljub vsemu temu pa se ob trku VPD pena utrdi (močnejši je udarec, bol se pena utrdi) in vam tako ob neverjetni udobnosti hkrati nudi tudi optimalno absorbcijo udarcev in temu primerno večjo zaščito vašega komolca.  

Primerni so za DH, 4X, AllMountain, Dirt in BMX.

Vsi Poc-ovi ščitniki presegajo 1. in 2. stopnjo evropskega standarda za zaščito EN 1621. Značilnost Poc-ovih ščitnikov je ta, da se ob udarcu sila bolje razporedi po površini ščitnika in tako zmanjša  možnost resnih poškodb ob padcu za razliko od ostalih ščitnikov pri katerih je krivulja absorbcije udarca statična. To pomeni, da je sila udarca usmerjena v eno točko na samem ščitniku, kar posledično poveča možnost poškodbe.

TABELA VELIKOSTI