Zapri


Poc Joint VPD 2.0 DH Knee

€130.00
Artikla trenutno ni na zalogi

 

Ščitniki DH Knee VPD 2.0 so popolnoma isti kot DH Knee Long VPD 2.0, le nekoliko krajši.

Ščitnik ima poleg glavnega zaščitnega elementa - VPD 2.0 pene, še trdo, plastično kapico, ki nam nudi še večjo zaščito v primeru trka z ostrimi, tršimi predmeti kot so kamni in korenine. Glavna funkcija plastične kapice pa je, da zmanjša trenje med ščitnikom in podlago v primeru padca oz. po domače povedano, kapica preprečuje, da bi se ščitnik pri padcu zataknil ob podlago in zdrsnil dol iz kolena.

Pod kapico se skriva 3D oblikovana pena VPD 2.0, ki je predoblikovana tako, da se čimbolj prilega obliki noge med spustom, ko imamo noge pokrčene.

Značilnosti VPD pene so, da se ob telesni temperaturi omehča in s tem omogoči maksimalen oprijem kolena ter vam nudi neverjetno udobje in svobodo gibanja, ki ga pri drugih kolenskih ščitnikih ne boste našli. Kljub vsemu temu pa se ob trku VPD pena utrdi (močnejši kot je udarec, bolj se pena utrdi) in vam tako ob neverjetni udobnosti hkrati nudi tudi optimalno absorbcijo udarcev in temu primerno večjo zaščito vašega kolena. Sama oblika je popolnoma prilagojena anatomiji človeškega kolena, kar poskrbi, da bodo ščitniki vedno ostali na svojem mestu.

Vsi Poc-ovi ščitniki presegajo 1. in 2. stopnjo evropskega standarda za zaščito EN 1621. Značilnost Poc-ovih ščitnikov je ta, da se ob udarcu sila bolje razporedi po površini ščitnika in tako zmanjša  možnost resnih poškodb ob padcu za razliko od ostalih ščitnikov pri katerih je krivulja absorbcije udarca statična. To pomeni, da je sila udarca usmerjena v eno točko na samem ščitniku, kar posledično poveča možnost poškodbe.

Glavne značilnosti:

  • 3D oblikovana VPD 2.0 pena, perforirana za boljše zračenje
  • fleksibilna plastična kapica
  • blago ojačano s kevlarjem
  • 2 elastična paska za pritrditev
  • Polygene obdelava preprečuje nastanek neprijetnih vonjav

TABELA VELIKOSTI