Zapri


Poc Joint VPD 2.0 Knee

€120.00
Artikel na zalogi
  • M

  • L 

Poc je Švedsko podjetje, katero si je zadalo visoka merila pri izdelavi zaščitne opreme in je odločno storiti maksimalno vse, kar lahko za zmanjševanje posledic pri nesrečah extremnih športnikov.V ta namen so združili kompetentne ljudi  z različnih področij, kot so inženirji, strokovnjaki za materjale, grafični oblikovalci in kar je najpomembneje nevrologi.

Joint VPD 2.0 Knee so popolnoma novi ščitniki za kolena znamke POC. VPD 2.0 zaščitna masa je izboljšana verzija Visco Elastične Polipropilenske (VPD) mase in zagotavlja še veliko boljšo absorbcijo udarcev in omogoča še več svobode gibanja. VPD pena se ob telesni temperaturi omehča in s tem omogoči maksimalen oprijem kolena ter vam nudi neverjetno udobje, ki ga pri drugih kolenskih ščitnikih ne boste našli. Kljub vsemu temu pa se ob trku VPD pena utrdi (močnejši je udarec, bol se pena utrdi) in vam tako ob neverjetni udobnosti hkrati nudi tudi optimalno absorbcijo udarcev in temu primerno večjo zaščito vašega kolena. Sama oblika je popolnoma prilagojena anatomiji človeškega kolena, dodaten velkro pašček pa poskrbi, da bodo ščitniki vedno ostali na svojem mestu. Ščitniki so tako udobni in zračni, da jih lahko neprestano nosite tudi na celodnevnih turah, hkrati pa nudijo dovolj zaščite, da so primerni tudi za DH, 4X, AllMountain, Dirt in BMX.

Vsi Poc-ovi ščitniki presegajo 1. in 2. stopnjo evropskega standarda za zaščito EN 1621. Značilnost Poc-ovih ščitnikov je ta, da se ob udarcu sila bolje razporedi po površini ščitnika in tako zmanjša  možnost resnih poškodb ob padcu za razliko od ostalih ščitnikov pri katerih je krivulja absorbcije udarca statična. To pomeni, da je sila udarca usmerjena v eno točko na samem ščitniku, kar posledično poveča možnost poškodbe.

TABELA VELIKOSTI